Relocatiediensten

Transworld International biedt aan particulieren, bedrijven, verenigingen en organisaties een brede waaier aan relocatiediensten aan.

Schatting van antiek, kunstvoorwerpen, juwelen,...

Een schatting van juwelen, kunst en antiek wordt gevraagd om het juiste te verzekeren bedrag te bepalen, om de marktwaarde te bepalen van een voorwerp dat aan liefdadigheid wordt gegeven, en om de waarde van antiek of erfstukken te berekenen in het kader van een verdeling of voor fiscale doeleinden. Taxaties worden ook dikwijls gevraagd in het kader van private verkopen.

Transworld International begeleidt u bij het kiezen van een goede taxateur met de juiste kwalificaties en expertise die het best aansluiten bij de voorwerpen die u wil laten schatten.
Zo worden bijvoorbeeld taxaties van een inboedel verdeeld in specialiteiten als antiek, kunst, juwelen, verzamelingen, wapens, meubels, en persoonlijke goederen.

Andere specialiteiten omvatten technische evaluaties zoals deze van boten, vliegtuigen en auto’s, schattingen van onroerend goed(verdeeld in handels-, residentiële en investeringsgoederen, dewelke verder verdeeld worden in onroerend goed in stedelijk gebied of in landelijk gebied) en schattingen van machines en uitrustingen.

Het doel van een taxatie is om de rechtmatige eigenaar van het goed vast te stellen, de goederen te identificeren door hun specifieke eigenschappen te beschrijven, en om de waarde ervan te bepalen op basis van gekende vergelijkbare goederen op de markt. Een volledige beschrijving van het goed, naar best vermogen van de taxateur, zal u de ouderdom, eigenschappen, algemene staat en, indien dit van belang zou zijn, de oorsprong van het goed vertellen. Indien de fabrikant of de artiest gekend is, zal dit vermeld worden. Indien van toepassing zal de taxatie ook de afmetingen en het zilvergewicht vermelden.