Relocatiediensten

Transworld International biedt aan particulieren, bedrijven, verenigingen en organisaties een brede waaier aan relocatiediensten aan.

Korte termijn verblijven

Voor kortlopende opdrachten in het buitenland is een korte termijn huurovereenkomst meestal praktischer en goedkoper dan een verblijf in een hotel. Ook als u een tijdelijk verblijf zoekt in afwachting van het vinden of het beschikbaar zijn van uw definitieve woonplaats, bieden wij u oplossingen aan. Dankzij ons uiteenlopend aanbod van korte termijnverblijven overal ter wereld, opgebouwd door onze uitgebreid wereldwijd netwerk, vinden wij voor u de ideale oplossing. Hierbij maken wij gebruik van onze professionele expertise en onderhandelingstechnieken om u de beste huurvoorwaarden te verzekeren.

U kan kiezen tussen gewone hotels, hotels voor langdurige verblijven, aparthotels, gemeubelde appartementen of huizen en ongemeubelde appartementen of huizen met huurmeubilair. Onze consulenten helpen u het verblijf te vinden dat het best bij uw specifieke noden past.

Onze dienstverlening omvat het volgende :

 • Wij geven u een welkomstpakket gedurende onze eerste ontmoeting : kaarten, woordenboek, en algemene informatie. Dit zal u helpen zich makkelijker te oriënteren en zich thuis te voelen.
 • Vervolgens wordt er altijd een "analyse van de behoeftes en voorkeuren" samen met u en uw gezin opgemaakt. Op deze manier verzekeren wij er ons van dat enkel de meest geschikte verblijven geselecteerd worden voor een bezoek.
 • De consultant van Transworld International doet vervolgens een uitgebreid onderzoek naar de meest geschikte verblijven, rekening houdend met het budget, het gebied waar de voorkeur wordt aan gegeven, de plaats van scholen en werk, sociale interesses, enz... Omdat wij geen immobiliënmakelaar zijn werken wij voor u met slechts één doel - een thuis voor u en uw familie vinden –, tot uw huisdier toe!
 • Vervolgens geven wij een eerste lijst met mogelijk geschikte verblijven. Nadat wij hierover uw commentaren ontvangen hebben, stellen wij een definitieve lijst met mogelijke verblijven op. Op basis van deze lijst maken wij alle afspraken en doen wij alle voorbereidingen om deze verblijven te bezoeken. Gedurende deze bezoeken begeleiden wij u voortdurend. Hierbij wordt o.m. gericht advies gegeven over de huurwaardes, de omgeving, enz.
 • Na de voornoemde bezoeken wordt een short-list aangelegd. Tweede bezoeken kunnen geregeld worden en vervolgens beginnen wij de onderhandelingen over de specifieke vereisten van de expat en over de voorwaarden van het huurcontract. De meest gunstige huurvoorwaarden worden onderhandeld. Hierbij geven wij u volledige ondersteuning met betrekking tot het uitleggen en begrijpen van de voorwaarden van het contract, en assisteren wij u om de overeenkomst af te sluiten. Alle wettelijke verplichtingen worden nagekeken.
 • Wij zijn aanwezig bij de ondertekening van het (huur)contract met het hotel/de eigenaar/het immobiliënkantoor, en indien u hierbij niet aanwezig kan zijn, kunnen wij u vertegenwoordigen middels een volmacht en een kopie van uw paspoort.
 • Na de ondertekening zal u de huurwaarborg dienen te storten, evenals een voorschot op de huur. Indien nodig zogen wij ook voor de registratie van de huurovereenkomst.
 • Wij regelen de plaatsbeschrijving, waarbij het rapport wordt opgesteld door een gezamenlijk aangeduide onafhankelijke expert. Tijdens deze plaatsbeschrijving zijn wij aanwezig, en wij verzorgen ook de nodige opvolging. Vanaf dit moment tot het moment dat u effectief de woning intrekt, volgen wij alles op met het hotel/de eigenaar/het immobiliënkantoor opdat aan al uw wensen voldaan zou zijn.
 • De nodige regelingen worden getroffen voor de overhandiging van de sleutels.
 • Indien nodig, regelen wij ook de aansluiting van de nutsvoorzieningen zoals gas, elektriciteit, water, kabel TV, internet, telefoon, enz... en geven wij advies over de benodigde verzekeringspolissen.
 • Transworld International kan de expat ook bijstaan bij het huren of kopen van meubels indien nodig.
 • De consultant van Transworld International blijft het enige aanspreekpunt voor de expat gedurende de gehele huurperiode.
 • Follow-up betreffende verlenging van de huurovereenkomst of tijdige opzegging.
 • We zijn aanwezig gedurende de plaatsbeschrijving bij het einde van de huurovereenkomst . Deze gebeurt wederom door een gezamenlijk aangeduide expert (bij voorkeur dezelfde als bij de ingaande plaatsbeschrijving). Ook hier zorgen wij voor de nodige opvolging.
 • Tenslotte zorgen wij voor de overhandiging van de sleutels aan de eigenaar of aan het immobiliënkantoor.