Relocatiediensten

Transworld International biedt aan particulieren, bedrijven, verenigingen en organisaties een brede waaier aan relocatiediensten aan.

Zoeken naar een school/kinderdagverblijf

Het doel van ons programma om een school te zoeken is om u een onafhankelijk en professioneel advies te geven met betrekking tot het zoeken naar een schEén van uw belangrijkste zorgen wanneer u naar een ander land verhuist met uw gezin, is er voor te zorgen dat uw kinderen kunnen (blijven) genieten van eersteklas onderwijs.

De plaatselijke en onafhankelijke specialisten van Transworld International coördineren zonder enig probleem de zoektocht naar een geschikte school, waar ook ter wereld, van kleuter- tot hoger en universitair onderwijs.

Wanneer u naar België verhuist, is het nuttig om te weten dat België er om gekend is een hoog algemeen onderwijsniveau te hebben, aan een lage kostprijs.

Het Belgische schooljaar begint op 1 september en eindigt op 30 juni. Sommige (dikwijls de beste) scholen zijn echter reeds maanden op voorhand volboekt. Het is daarom belangrijk uw zoektocht naar een school zo snel als mogelijk te beginnen.

Behalve het openbare schoolsysteem, bestaan er in België ook verschillende privé-scholen, die meestal gericht zijn op kinderen van buitenlandse werknemers, en hun specifieke noden.

Brussel is gelegen in het hart van Europa, waar zich de zetel van verschillende internationale instellingen bevindt, zoals de NAVO, de Europese Raad, de Europese Commissie en het Europees parlement. Hierdoor is Brussel en zijn omgeving een interessante plaats voor internationale scholen. Vergeleken met andere grote steden, bevinden zich in Brussel en omgeving dan ook een relatief groot aantal internationale scholen op all niveaus, van kleuterschool tot universitair niveau, in een groot aantal verschillende talen. Ook worden er verschillende specifieke onderwijsmethodes aangeboden in deze scholen.

U kan een lijst van de verschillende internationale scholen vinden door op deze link te klikken.

Het doel van ons programma om een school te zoeken is om u een onafhankelijk en professioneel advies te geven met betrekking tot het zoeken naar een school en met betrekking tot alle aspecten van het Belgische schoolsysteem, van de kleuterschool tot de universiteit. Onze uitstekende begeleiding verzekert u een vlekkeloze overgang naar het Belgische systeem voor kinderen van alle leeftijden, nationaliteiten en capaciteiten.
Hiervoor nemen wij contact met u en uw familie en vragen wij u een gedetailleerde vragenlijst in te vullen waarin alle gegevens van uw kinderen, hun leeftijd, opleidingsniveau, vaardigheden en speciale behoeftes worden uiteengezet. Na ontvangst van deze vragenlijst worden verdere details besproken en geven wij u een eerste advies.
Nadat wij een gedetailleerd beeld hebben van de specifieke noden en vereisten voor uw kinderen, wordt een gepersonaliseerde evaluatie van de diverse scholen voor u gedaan, rekening houdende met de locatie van de school, de taal, kosten, en voorzieningen.
Op basis van uw feedback maken wij een lijst op met mogelijk geschikte scholen, en regelen wij afspraken met u en deze scholen. Indien nodig begeleiden wij u bij de bezoeken aan deze scholen.
Eens u een school hebt gekozen, helpen wij u met het in orde brengen van alle vereiste documenten en alle papierwerk.
Indien nodig, helpen wij ook met de onderhandelingen betreffende de toelating van het kind tot de school.

In België kunnen kinderen vanaf 2,5jaar naar de kleuterschool gaan. Er is schoolplicht vanaf 6 jaar. Indien u kinderen hebt, jonger dan 2,5 jaar (of 6 jaar), kunnen wij u helpen in het zoeken naar kinderdagverblijven, onthaalmoeders en/of kinderopvang.