Relocatiediensten

Transworld International biedt aan particulieren, bedrijven, verenigingen en organisaties een brede waaier aan relocatiediensten aan.

Oriëntatie tour / Verkenningsbezoek

Verkenningstours kunnen twee doelen hebben : ze kunnen georganiseerd worden voordat een beslissing over de relocatie werd genomen, of ze kunnen dienen om de expat de omgeving te laten kennen.

In het eerste geval is het doel van de tour, de expat kennis te laten maken van de voordelen van een eventuele verhuis naar België (een zogenaamd verkennend bezoek). Op deze manier kan de expat op een weloverwogen manier een beslissing nemen betreffende zijn of haar relocatie. Aldus vermindert het bedrijf het risico dat een werknemer naar het buitenland verhuist voor een opdracht, en vervolgens na enkele weken of maanden tot de vaststelling komt dat hij of zij of zijn of haar familie niet kan wennen in het nieuwe land en zich niet kan aanpassen aan de lokale gebruiken en gewoontes. Elke relocatie die mislukt kost immers zeer veel geld aan het bedrijf en komt in het algemeen ook de expat niet ten goede.

Eens de beslissing werd gemaakt omtrent de overplaatsing van een werknemer en zijn of haar familie naar een ander land, kan een oriëntatietour nodig zijn om de expat en zijn of haar familie voor te bereiden op de eigenlijke verhuis en hen te laten wennen aan het idee van een verhuis naar het betreffende land. Wij doen dit door de de expat en zijn of haar familie kennis te laten maken met de nieuwe werk- en woonomgeving, met de plaatselijke leefgewoontes, en door hen de verschillende mogelijkheden van wonen in het betreffende land te tonen.

Wij bieden oriëntatietours, of verkennende bezoeken, aan als een aparte dienst, of als deel van een pakket voor het zoeken van een woning, in welk geval we een overzicht geven van verschillende wijken alvorens te beginnen met gericht zoeken naar woningen.

Wij kunnen u zowel een programma van een halve dag of van een hele dag aanbieden.

Dit programma houdt de volgende diensten in :

  • Altijd wordt met de verhuizende familie uitvoerig besproken wat precies hun wensen en verwachtingen zijn, op basis waarvan we een gepersonaliseerde en aangepaste tour organiseren.
  • Kennismaking met de plaatselijke cultuur en gewoontes.
  • Een rondleiding door de buurt met aandacht voor bijvoorbeeld huisvesting, scholen, winkelcentra, vervoersmiddelen, vrije tijdsbesteding, internationale clubs,... volgens de voorkeur van de expat.
  • Bijkomende informatie met betrekking tot specifieke interessepunten van de familie.